Massage

Lichaamsmassage

Je voelt je moe en uitgeblust. Je hebt vaak last van zeurende pijn in je schouders ... Masseren is meer dan alleen genieten.

Massage is ook een methode om spieren los te maken, de bloedcirculatie op gang te helpen, je huid, je spieren en bindweefsel soepeler te maken en te ontspannen.

Indien u klachten heeft of pijn heeft, kunt u dat doorgeven aan de masseur/masseuse. Deze zal dan aandacht geven aan het pijnlijke gedeelte.

Sportmassage

Door bepaalde bewegingspatronen worden sommige gedeelte van het lichaam extra belast. De spieren en de bijbehorende structuren hebben bij overbelasting vaak veel te lijden. Dat uit zich dan in vermoeidheid, stijfheid en pijn.

Door onvoldoende herstel ontstaat meer overbelasting, waardoor tenslotte een blessure ontstaat. Veel chronische klachten op latere leeftijd vinden hun oorsprong in vroegere overbelasting van het lichaam. De doorbloeding, de stofwisseling en daarmee het herstel van weefsel wordt steeds minder.

Het doel van de (sport)massage is daarom ook om de gezondheid van de (sport)man / vrouw te behouden zowel voor, tijden als na het sporten.

De Traditionele Balinese massage

Deze stevige massage, die van oorsprong uit Indonesiƫ komt, zal ervoor zorgen dat pijnlijke en vermoeide spieren ontdaan worden van spanning en afvalstoffen.

Door acupressuur toe te passen worden blokkades in de energiebanen opgeheven. Hierdoor word de balans tussen lichaam en geest, yin en yang, hersteld.

Er zullen ook stretches worden uitgevoerd op verschillende delen van het lichaam. De massage zal met warme olie worden uitgevoerd.

Voetzonemassage

De reflexpunten van de voeten staan in verbinding met lichaamsdelen, organen, zenuwen en klieren.

Het masseren van deze punten heeft een simulerende werking naar het corresponderende gedeelte in het lichaam. Daardoor wordt de natuurlijke genezing geactiveerd.

Het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Het werkt ontspannend en geeft nieuwe energie. Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen. De eventuele klachten kunnen in eerste instantie verergeren wat zich meestal binnen drie dagen weer hersteld.

De voetzonemassage geeft verlichting bij pijn en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Total relax massage

Deze massage is een combinatie van oosterse en westerse technieken, die samen onze total relax massage vormt.

In deze combinatievorm worden diepgaande massagetechnieken en stretches verwerkt die een diepere ontspanning van lichaam en geest genereren.

Deze behandeling wordt met warme olie uitgevoerd.

Bekkenontspanning

Mensen die last hebben van lage rugklachten kunnen door middel van bekkenontspanning een behoorlijke verlichting krijgen. Dit gebeurd door de diepe en intensieve technieken die behalve spieren en botstructuur ook op ligamentair en fasciaal niveau zullen plaats vinden.