Sauna

Ontvangst

Vanzelfsprekend ontvangen onze bezoekers, vooral zij die nog geen ervaring op saunagebied hebben, een goede begeleiding tijdens alle fasen van hun saunabezoek. 
Na het omkleden begint uw reis door onze sauna. Maar neem voordat u de saunacabine in gaat altijd eerst een warme douche. U toont hiermee respect voor uw mede saunagangers en het beschermt uw haar tegen uitdroging.

 

Eenmaal binnen

Thermen Sauna Papendrecht beschikt over diverse saunacabines zodat u zowel binnen als buiten gebruik kunt maken van de sauna. Binnen zijn er een kleurencabine, een infraroodcabine (laconium) en een stoomcabine. Buiten is er een traditionele Laplandse kota die houtgestookt wordt. Verder vindt u hier het dompelbad, de neveldouche en een waterput. Dit alles is te bewonderen vanuit de rustruimte of het buitenzwembad.
Afkoelen kunt u door gebruik te maken van één van onze dompelbaden. Vervolgens kunt u naar ons schitterende 220 m2 grote zwembad.

Terwijl u van het eiland met het Turkse stoombad naar de buitenpatio zwemt, klatert langs een wand van lavasteen een heuse waterval op u neer. Eenmaal buiten aangekomen vindt u op de patio een saunacabine, waar regelmatig de originele opgietingen worden gedaan. Dit ritueel, Löyly genaamd, is een unieke ervaring die u niet mag missen.

Vanuit de patio kunt u naar de romantisch aangelegde tuin en terras gaan. Op onze zonneweide, met als achtergrond een klaterende waterval, kunt u heerlijk tot rust komen op een van de talrijke ligbedden.

Helemaal uitgerust?

Als u genoten heeft van alle saunafaciliteiten en uw behandeling kunt u nog heerlijk ontspannen en helemaal tot rust komen in één van onze sfeervolle rustruimtes. Echt speciaal is onze stilteruimte met bedden. 

Tot slot kunt u heerlijk zitten in onze huiskamer of bij onze open haard. Natuurlijk hoort ook eten bij de innerlijke verzorging van de mens. U kunt daarom ook culinair genieten van een heerlijke lunch of diner. U kunt uw keuze maken uit onze uitgebreide kaart.